Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Making Shift Happen – Sylvia keynote

October 6, 2015

Internationaal onderwijscongres
Making Shift Happen, the future of learning
viert op 6 okt. 2015 zijn 5e verjaardag!

In de Beurs van Berlage

Amsterdam

See English translation (by Google Translate)


Technology is van grote invloed op onze samenleving en transformeert deze continu. Wie verantwoordelijk is voor ons huidige onderwijs en de actuele manier van leren moet een geweldige druk voelen om het steeds weer aan te passen. Didactische technologie, e-learning en onze nieuwe netwerk samenleving verandert het ‘normale’ concept van leren, de rol van de docent en het begrip van kennis.

Tijdens het Making Shift Happen congres gaan wij op zoek naar de vaardigheden die onze kinderen zouden moeten leren om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving van de (nabije) toekomst. Om dit samen met u nader te onderzoeken hebben wij een aantal buitenlandse onderzoekers en wetenschappers uitgenodigd, die ieder vanuit hun expertise aan dit onderzoek een bijdrage leveren.

Met trots kondigen wij daarom als eerste spreker Sugata Mitra aan: de TEDx Onderwijs ‘man van het jaar’ 2013. Hij ontving dat jaar een miljoen dollar om zijn onderzoek naar SOLE, Self Organized Learning Environments, verder vorm te geven. Mitra richtte hiermee de School in the Cloud op. Hier gaan kinderen op verkenning en kunnen van elkaar leren met middelen en mentoren ‘in the Cloud’, waar ook ter wereld.

Parallel hieraan is de Makers Movement in het onderwijs in forse ontwikkeling, een wereldwijde revolutionaire beweging waarbij nieuwe technologieën en ambachtelijke tradities gecombineerd worden om zo via spannende en boeiende ‘maak’projecten nieuwe dingen te leren. Het leerproces via het maken is zowel fysiek als cognitief, en veel minder gericht op uit het hoofd leren en het maken van toetsen. Wat dit betekent voor de lessen en het klaslokaal zal Sylvia Martinez toelichten in haar keynote. Gary Stager bespreekt wat dit betekent voor de docent, die een ontwerper van een nieuwe stimulerende leeromgeving moet wordt.

Alleen door werkelijk de principes van play, passion and purpose te omarmen kunnen wij een van de meest urgente kwesties uit het onderwijs en de samenleving beantwoorden, namelijk hoe wij kunnen leren om problemen op een creatieve manier op te lossen. Volgens Tony Wagner is daarom onze opdracht: to create innovators. Vooral de capaciteit om te innoveren zal onze toekomstige burgers staande houden en ze een (welvarende) toekomst tegemoet laten gaan. Wagner zal hierop ingaan niet alleen door middel van een keynote speech, maar hij laat ook korte video’s en een preview van de film Most Likely to Succeed zien: een speelfilm over onderwijzen en leren in de 21e eeuw.

Tevens hebben wij de High Tech High scholen (PO en VO) uit San Diego gevraagd om een workshop te komen geven. Deze school is van de grond af aan opgebouwd met als uitgangspunt dat docenten en leerlingen elkaar inspireren en motiveren en dat iedereen voortdurend blijft leren. Inspiratie, motivatie, dialoog, reflectie en professional development, zijn de kernwoorden. Dialoog tussen leerlingen onderling, tussen docenten onderling en tussen leerlingen en docenten. Reflectie gericht op voortgang, vaardigheden en samenwerking. Reflectie, ook door docenten. Streven naar deep learning, naar burgerschapsdoelen en naar creativiteit. HTH maakt deel uit van de Makers Movement in Amerika: leren door dingen te maken en te produceren. Leerlingen leren op die school met hun hoofd, hart en handen.

Details

Date:
October 6, 2015
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,
Website:
http://cbe-group.fikket.com/event/lustrum-making-shift-happen-2015

Venue

Unnamed Venue
Amsterdam, 1012 ZJ + Google Map